logo
امروز : پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ ساعت ۲۰:۲۴
[ شناسه خبر : ۵۰۱۳۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 5 دقیقه ]
موج‌رسا گزارش می‌دهد؛

زنان ایرانی کنشگران آگاه و سربازان وطن

زنان-ایرانی-کنشگران-آگاه-و-سربازان-وطن
در جنگ ۱۲ روزه و اغتشاشات اخیر زنان ایرانی همواره نقش‌آفرینی ممتازی در دفاع از ارزش‌های ملی و انسجام اجتماعی داشته‌اند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ زنان ایرانی، با تکیه بر همدلی، حس مادرانه و وطن‌دوستی عمیق، ستون اصلی تاب‌آوری جامعه در میانه فشارهای سنگین تحریم‌ها، بحران‌های منطقه‌ای، جنگ ۱۲ روزه، اغتشاشات اخیر و تهدیدات امنیتی بوده‌اند. آنان این نقش را نه از موضعی انفعالی، که از جایگاه کنشگران آگاه و سربازان وطن ایفا کرده‌اند.

بیشتر بخوانید

زنان روشنگران استوار در بحرا‌ن‌ها

حجت‌الاسلام مهدی جعفری، کارشناس مسائل خانواده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با گرامیداشت شهدای جنگ ۱۲ روزه و اغتشاشات اخیر به شرایط ویژه کشور در میانه تحریم‌ها و درگیری‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: زنان بیش‌ترین بار این فشارها را تحمل می‌کنند، اما با قدرت همدلی و حس مادرانه، نقش بی‌بدیلی در تاب‌آوری جامعه ایفا کرده‌اند.

وی با اشاره به الگوبرداری از نقش تاریخی حضرت زینب (س)، زنان ایران را «روشنگران استوار در بحران» خواند.

کارشناس مسائل خانواده با تمرکز بر «روایت‌های جنگ» بیان کرد: در بحران‌های نوین، نقش زنان اغلب نادیده می‌ماند.

وی با توضیح اینکه جنگ امروز، غافل‌گیری محض است، افزود: زنان نه‌تنها باید آرامش خانواده را حفظ کنند، بلکه باید تعریف درستی از جنگ و دفاع به فرزندان ارائه دهند.

جعفری بر عقب‌ماندگی رسانه‌ها از آموزش‌های مبتنی بر نقش مادرانه تأکید کرد و گفت: تبدیل زنان از فرد منفعل به کنشگر، نیازمند توانمندسازی رسانه‌ای و آموزشی است.

وی با اشاره به چالش‌های اخیر حوزه زنان، از جمله مسئله حجاب، تأکید کرد: جامعه زنان آن‌چنان سربلند عمل کرد که حتی افرادی با دیدگاه‌های متفاوت نیز در دفاع از وطن پیشقدم شدند.

وی شکل‌گیری «انسجام اجتماعی ابتدایی» در جنگ و اغتشاشات اخیر را مرهون نقش نسل جدید و به ویژه زنان دانست و یادآور شد: مادرانی که پیش‌تر دغدغه خانواده داشتند، امروز می‌گویند: فرزندانمان باید بدانند ما در تقابل با اشغالگر و اغتشاشگر هستیم.

کارشناس مسائل خانواده از حضور نمادین زنان در نقش‌های مختلف از آتش‌نشان تا مجری صداوسیما به عنوان «نماد مقاومت» نام برد و متذکر شد: این سرمایه اجتماعیِ دل‌بسته به وطن را باید در آغوش گرفت و فضای کنشگری آنان را گسترش داد.

دود

زنان، معماران همبستگی ملی در بحران

لیلا انصاری، فعال حوزه زن و خانواده، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ بر نقش محوری زنان در ایجاد انسجام اجتماعی در بحران‌های اخیر از جمله جنگ ۱۲ روزه تأکید کرد. 

وی با بیان اینکه امر سیاست و جنگ عمدتاً مردانه تلقی می‌شود، خاطرنشان کرد: در این بحران، زنان نه‌تنها عقب ننشستند، بلکه میدان را با استواری اداره کردند.

فعال حوزه زنان و خانواده توضیح داد: زنان با مواجهه عاطفی قوی با مسئله جنگ، احساس وطن‌دوستی عمیقی را به نمایش گذاشتند.

 وی اضافه کرد: مادران، به عنوان محور امنیت خانواده، خود را سربازان وطن دانستند و این نگاه، آنان را به خط مقدم کشاند.

انصاری با اشاره به هم‌صدایی گسترده زنان از گروه‌های مختلف اجتماعی (محجبه، مهاجر، بی‌حجاب و حتی زنان خارج از کشور) گفت: پله اول انسجام اجتماعی در این بحران، به دست زنان ایرانی شکل گرفت.

وی ادامه داد: هیچ نیرویی جز دشمن خارجی نمی‌توانست چنین همبستگی‌ای را در داخل ایجاد کند، همبستگی که در اثر اتفاقات تلخ، جامعه را بیش از پیش به هم نزدیک کرد.

وی ضمن تجلیل از ایستادگی زنان در شرایط دشوار از جمله آنان که فرزند یا خانه خود را از دست داده‌اند، تصریح کرد:

این زنان، با صلابت و عزت، سرمایه اجتماعی بی‌بدیلی هستند که حاکمیت باید آن را در آغوش بگیرد و فضای کنشگری آنان را گسترش دهد.

وی با یادآوری نقش زنان در دوران دفاع مقدس، ابراز امیدواری کرد: این ایستادگی‌ها به ظهور صاحب اصلی انقلاب و برچیده شدن ظلم از جهان بینجامد.

وو

زنان ایرانی پاسداران همبستگی بی‌صدا

اکرم نوری، فعال در حوزه زن و خانواده در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا» با تمرکز بر مفاهیم انسجام اجتماعی، همبستگی ملی، نقش زنان در بحران‌ها و رابطه اعتماد عمومی با حاکمیت، به تحلیل وضعیت کنونی جامعه زنان ایران پرداخت.

وی تأکید کرد: زنان ایرانی در شرایط حاضر نه‌تنها سکوت نکرده‌اند، بلکه با کنشگری عاطفی، عقلانی و داوطلبانه به خط مقدم دفاع از وطن پیوسته‌اند.

فعال در حوزه زنان با مرور چالش‌های اخیر حوزه زنان در ایران، از جمله بحران‌های اجتماعی و مسائل مرتبط با عفاف و حجاب، خاطرنشان کرد: این موضوعات گاه در امتداد تحولات کلان سیاسی و حتی درگیری‌های نظامی تعریف شده‌اند.

وی با نقد تقلیل‌گرایی رایج در این حوزه بیان داشت: بحث عفاف و حجاب صرفاً به زنان محدود شده، در حالی که این مسئله ماهیتی فراجنسیتی و اجتماعی دارد. چنین رویکردی نه‌تنها راه‌حلی ارائه نمی‌دهد، بلکه خود نیازمند بازنگری است.

نوری با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و نگرانی اولیه برخی از تبدیل آن به فرصتی برای بهره‌برداری سیاسی از نارضایتی زنان، اظهار داشت: آنچه در عمل رخ داد، خلاف این تصور بود. از ساعات اولیه حملات، زنان و دختران ایران با حضور داوطلبانه و شجاعانه در خط مقدم، از تمامیت ارضی و هویت ملی دفاع کردند.

وی با استناد به مواضع زنان در فضای مجازی افزود: برای زنان ایرانی، فارغ از هر نقد و دغدغه داخلی، حفظ تمامیت ارضی و دفاع از وطن در اولویت مطلق قرار دارد. جمله‌هایی مانند من هنوز با نگاه شما به زن موافق نیستم، اما کشورم را به بیگانه نمی‌دهم مصداق عینی انسجام اجتماعی است.

 

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر